19 Νοέμβριος 2019, 08:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2019, 08:32

Με τις δέουσες τιμές η Πάτρα υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Σουμελά (φωτο)

  • Με τις δέουσες τιμές η Πάτρα υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Σουμελά (φωτο)
    Από την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Πάτρα (φωτ.: Μητρόπολη Πατρών)

Με εκκλησιαστική επισημότητα και μεγαλοπρέπεια η Μητρόπολη των Πατρών και οι Αρχές της πόλης υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα την εικόνα της Παναγίας Σουμελά την οποία μετέφερε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ο μητροπολίτης Βεροίας και Καμπανίας Παντελεήμων, κατόπιν έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Παναγία Σουμελά».

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε μπροστά από τον νέο ιερό ναό του πολιούχου Αγίου Αποστόλου Ανδρέου από τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, παρουσία του μητροπολίτη Φωκίδας Θεόκτιστου και του επισκόπου Κερνίτσης Χρύσανθου, του προέδρου του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργου Τανιμανίδη, πολιτικών, στρατιωτικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών, και άλλων προσώπων και φορέων της πόλης και της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Βεροίας και Καμπανίας. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα, καθώς δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στο ναό για να προσκυνήσουν και να λάβουν ευλογία και στήριξη.

Η μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά από τον ομώνυμο ναό και το όρος Βέρμιο στην πρωτεύουσα της Αχαΐας έγινε στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοκλητείων 2019 που είναι αφιερωμένα στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Θα παραμείνει στην πόλη έως και το πρωί της Κυριακής.

Gallery
Εκδηλωσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ18
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2019