18 Νοέμβριος 2019, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2019, 17:15

Δεκαέξι συλλήψεις για τα επεισόδια οπαδών στου Ζωγράφου

  • Δεκαέξι συλλήψεις για τα επεισόδια οπαδών στου Ζωγράφου
    Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ με τα κατασχεθέντα αντικείμενα

Σε 16 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τις άγριες συμπλοκές μεταξύ οπαδών ομάδων που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (16/11) στου Ζωγράφου πριν από τον αγώνα βόλεϊ γυναικών ανάμεσα σε Ηλυσιακό και Ολυμπιακό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, ομάδα 200 περίπου οπαδών, που είχαν μεταβεί στην περιοχή του Ζωγράφου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, συγκεντρώθηκαν εντός της Πανεπιστημιούπολης και από εκεί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας διάφορα αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, κινήθηκαν προς το πάρκο, πλησίον του οποίου στεγάζονται Γραφεία Συνδέσμου αντίπαλης ομάδας.

Ταυτόχρονα, έξω από τον Σύνδεσμο συγκεντρώθηκαν 100 περίπου οπαδοί, οι οποίοι μετέβησαν στο πάρκο προκειμένου να συναντήσουν και συμπλακούν με τους προαναφερόμενους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής πραγματοποιήθηκαν εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων χειρός και ευθείας βολής, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, πετρών και χρησιμοποιήθηκαν στυλιάρια, σίδερα, μαχαίρια καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων επετεύχθη η σύλληψη 16 ατόμων που συμμετείχαν στις συμπλοκές και η κατάσχεση πλήθους αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν για τις εκατέρωθεν επιθέσεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.