7 Απρίλιος 2014, 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:23

Απεργία στα τρένα τις γιορτές του Πάσχα

  • Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ από Δευτέρα

Σε απεργία προχωρούν οι οδηγοί των τρένων και του προαστιακού την Τετάρτη 9 Απριλίου, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ.

Όμως, η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό δεν τελειώνει εδώ, αφού η διοίκηση της ΠΟΣ αποφάσισε κινητοποιήσεις τις ημέρες του Πάσχα στα επιβατικά και στα εμπορικά τρένα.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη ενώ το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία. Στα εμπορικά τρένα η απεργία θα ισχύσει για όλη την εβδομάδα του Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ΠΟΣ προτάσσει τα αιτήματα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προσλήψεις προσωπικού, τα ασφαλιστικά ζητήματα του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης και την υπογραφή της ΣΣΕ.