18 Νοέμβριος 2019, 15:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2019, 15:17

Τραγωδία στην Κατερίνη: Ακαριαίος ο θάνατος μητέρας και κόρης

  • Τραγωδία στην Κατερίνη: Ακαριαίος ο θάνατος μητέρας και κόρης
    Στιγμιότυπο από την επιχείρηση για την ανάσυρση της μητέρας και της κόρης από τη χαράδρα (φωτ.: Twitter / Πυροσβεστικό Σώμα)

Την ημέρα που εξαφανίστηκαν, δηλαδή στις 8 Νοεμβρίου, προσδιόρισαν οι ιατροδικαστές το θάνατο της 17χρονης Μαρίας-Ιωάννας Δεληγιάννη και της 45χρονης μητέρας της Σβέτας. Οι δύο γυναίκες που αναζητούνταν από την οικογένεια βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο που είχε πέσει σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στη θέση Καρακόλι στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου Πιερίας, και συγκεκριμένα στο 26ο χλμ της ΕΟ Κατερίνης-Ελασσόνας.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα που υπογράφεται από τους καθηγητές του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση και Φώτη Χατζηνικολάου, οι δύο σοροί φέρουν κακώσεις σώματος και κεφαλής. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προς το παρόν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ενώ ενισχύεται το σενάριο η μητέρα να οδήγησε επίτηδες το αυτοκίνητο στον γκρεμό. Η Μαρία-Ιωάννα, που την ημέρα του θανάτου της έκλεισε τα 17, αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα και περπατούσε στηριζόμενη σε ειδικό μπαστούνι.