18 Νοέμβριος 2019, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2019, 14:45

Για επιθέσεις στους αστυνομικούς νοικιάστηκε το διαμέρισμα στα Εξάρχεια

  • Για επιθέσεις στους αστυνομικούς νοικιάστηκε το διαμέρισμα στα Εξάρχεια
    Οκτώ αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις κροτίδες, ναυτικό καπνογόνο και πέτρες βρήκαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα στην πλατεία Εξαρχείων (φωτ.: ΕΛΑΣ)

«Διαμέρισμα-γιάφκα» αποκαλεί η ΕΛΑΣ το ένα από τα δύο σπίτια που ερευνήθηκαν το πρωί κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης παρουσία εισαγγελέα. Τα διαμερίσματα βρίσκονται σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη 4 στην πλατεία Εξαρχείων και σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής αυτό του 4ου ορόφου είχε νοικιαστεί τις τελευταίες ημέρες από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες.

Οι αστυνομικοί βρήκαν οκτώ αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις κροτίδες, ναυτικό καπνογόνο και πέτρες.

Το διαμέρισμα του 4ου θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο. Επίσης θεωρείται ότι από το μπαλκόνι εκτοξεύτηκαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία. Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ έγινε έφοδος στην ταράτσα της ίδιας πολυκατοικίας, μιας και νωρίτερα το drone της ΕΛΑΣ είχε «πιάσει» ύποπτες κινήσεις. Συνελήφθησαν άτομα με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στην κατοχή τους. Την Κυριακή στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων έγιναν 33 συλλήψεις και 53 προσαγωγές.