18 Νοέμβριος 2019, 11:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2019, 11:01

Ποτάμι: Αναστολή λειτουργίας και διακοπή χρηματοδότησης

  • Ποτάμι: Αναστολή λειτουργίας και διακοπή χρηματοδότησης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Ζάχος)

Την αναστολή της λειτουργίας του Ποταμιού εισηγήθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων που θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου. Εφόσον επικυρωθεί η απόφαση, στη συνέχεια θα ζητηθεί από τη Βουλή η διακοπή της χρηματοδότησης.

«Η αναστολή λειτουργίας του Κινήματός μας δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς θα ιδιωτεύσουμε ή θα συνταξιοδοτηθούμε», σημειώνεται στη μακροσκελή ανακοίνωση που εκδόθηκε, στην οποία τονίζεται ότι όταν οι συνθήκες αλλάξουν και οι καιροί το απαιτήσουν τα μέλη θα ξαναβρούν το δρόμο για να ενωθούν και να βοηθήσουν τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αμετάκλητη απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να παραιτηθεί σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και τα όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το Ποτάμι έκαναν δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας του, «με τρόπο που να απαντάει στην ιστορία του». Να σημειωθεί ότι δύο από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου διαφώνησαν με την πρόταση αναστολής λειτουργίας, θεωρώντας ότι το πολιτικό σύστημα που σήμερα φαίνεται να κυριαρχεί γρήγορα θα εξαντλήσει τα όριά του.