17 Νοέμβριος 2019, 22:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2019, 21:49

Περισσότερες από 15 προσαγωγές στα Εξάρχεια

  • Περισσότερες από 15 προσαγωγές στα Εξάρχεια
    Κουκουλοφόροι πετούν καπνογόνα στα Εξάρχεια μετά την πορεία για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Περισσότερες από 15 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την περιοχή των Εξαρχείων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτήν την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμήσει.

Όπως διευκρινίστηκε, μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις από το κτήριο της οδού Σπ. Τρικούπη 3-5, όπου βρέθηκαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και δύο προσαγωγές από το κτήριο της οδού Στουρνάρη 4, όπου όμως από την έρευνα δεν βρέθηκε κάτι. Δεν αποκλείεται όμως κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας στα δύο κτίρια το απόγευμα έγιναν στο πλαίσιο του σχεδιασμού για να αποτρέψουν νεαρούς να εξαπολύσουν επιθέσεις από ταράτσες σε περίπτωση επεισοδίων. Όλοι οι συλληφθέντες και προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην κρατική ασφάλεια όπου και εξετάζονται.

Επίσης, σε 10 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν περίπου στις 8 το βράδυ, όταν κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.