17 Νοέμβριος 2019, 21:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2019, 21:03

Μαζικό συλλαλητήριο για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (φωτο, βίντεο)

  • Μαζικό συλλαλητήριο για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (φωτο, βίντεο)
    Διαδηλωτές περνούν έξω από την αμερικανική πρεσβεία κατά τη διάρκεια της πορείας για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ολοκληρώθηκε το μαζικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και τα Χαυτεία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 46 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό κατευθύνθηκαν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία όπου και διαλύθηκαν. Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, έχοντας δίπλα του τον Νίκο Βούτση, τον Πάνο Σκουρλέτη, την Ρένα Δούρου και άλλα στελέχη του κόμματος.

Ο τέως πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της πορείας βρέθηκε στο μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα αποχώρησε. Ωστόσο, φτάνοντας το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην αμερικάνικη πρεσβεία αποδοκιμάστηκε από διαδηλωτές που είχαν παραμείνει έξω από την πρεσβεία, ενώ κάποιοι άλλοι πέταξαν μπουκάλια νερό εναντίον τους. Η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα χωρίς να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Στην πρώτη γραμμή του μπλοκ του ΜέΡΑ25 ήταν ο γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης. Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Παράλληλα μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Αυτήν την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)


(Πηγή: ΜΕΤΑ Συνδικαλιστική Παράταξη)

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.