16 Νοέμβριος 2019, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2019, 19:37

Ο Λευκός Πύργος έγινε μωβ για τα πρόωρα μωρά

  • Ο Λευκός Πύργος έγινε μωβ για τα πρόωρα μωρά
    (Φωτ.: thestival.gr)

Μωβ «βάφτηκε» απόψε ο Λευκός Πύργος, το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις προκλήσεις και τις συνέπειες της πρόωρης γέννησης σε ολόκληρο τον κόσμο. Η δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 7 το βράδυ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας.

Είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που πραγματοποιείται η συμβολική αυτή ενέργεια, από το «Ηλιτόμηνον», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας που καθιερώθηκε την 17η Νοεμβρίου και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2008, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Φροντίδα των Νεογνών (European Foundation for the Care of Newborn Infants – EFCNI) σε συνεργασία με ευρωπαϊκές οργανώσεις γονέων, στο δίκτυο των οποίων ανήκει και η οργάνωση «Ηλιτόμηνον».

Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε μωβ μαζί με άλλα μνημεία και δημόσια κτήρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας είναι «Γεννημένος πολύ νωρίς. Παρέχοντας τη σωστή φροντίδα, στη σωστή στιγμή, στο σωστό μέρος».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπολογίζεται ότι 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα, δηλαδή πριν από τη συμπλήρωση 37 εβδομάδων κύησης κάθε χρόνο.