16 Νοέμβριος 2019, 17:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2019, 17:20

Εκδήλωση στη Λαμία αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Εκδήλωση στη Λαμία αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Ο Νίκος Ασλανίδης (Α) με τον Τριαντάφυλλο Υφαντίδη

Μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στο δημοτικό θέατρο της πόλης. Τα «100 χρόνια μνήμης» ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής στις 353.000 ψυχές που μαρτύρησαν στη γη του Πόντου. Το κοινό της Λαμίας, και όχι μόνο, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη Η μπάντα, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και μεταφέρει στην οθόνη την ιστορία του Γιάννη Παπαδόπουλου, μέλους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κερασούντας που επιστρατεύτηκε βίαια από τον Τοπάλ Οσμάν.

Επίσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο Μάρτυρες... 100 χρόνια μετά του Ν. Ασλανίδη, που περικλείει στις σελίδες του συνεντεύξεις με επιζήσαντες της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που πήρε ο γνωστός δημοσιογράφος στα 40 χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Τριαντάφυλλος Υφαντίδης, αντιπρόεδρος του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος & Νήσων και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης». Ο Τρ. Υφαντίδης ήταν καλεσμένος της Ένωσης Ποντίων Φθοιώτιδας. Μαζί του ήταν τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ευκλείδη» Παύλος Αθανασιάδης και Κυριάκος Ανανιάδης.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης».