16 Νοέμβριος 2019, 15:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2019, 18:11

Ο Χουλουσί Ακάρ απειλεί την Κύπρο: Η Τουρκία θα ξανάκανε ότι και πριν 45 χρόνια

Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων είναι έτοιμη να προστατέψει η Τουρκία εάν χρειαστεί, επαναλαμβάνοντας ότι και πριν 45 χρόνια στην Κύπρο, σύμφωνα με νέα προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός από το βήμα της εκδήλωσης που έγινε για την επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους της «Βόρειας Κύπρου», είπε ότι, «η Τουρκία υποστηρίζει πως στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, η αρμοδιότητα των θαλάσσιων περιοχών, η ισότητα των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και η ισότιμη διανομή του φυσικού πλούτου θα πρέπει να καθοριστούν με τη συμφωνία όλων των παράκτιων κρατών. Από την αρχή υποστηρίζουμε αυτό».

Την ίδια στιγμή, ο Χουλουσί Ακάρ απέκλεισε το ενδεχόμενο της άρσης των εγγυήσεων στα πλαίσια της επίλυσης του Κυπριακού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία μαζί με την Ελλάδα και την Αγγλία είναι εγγυήτρια χώρα. «Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια δύναμη και είμαστε αποφασισμένοι όπως και χθες έτσι και σήμερα να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας στα πλαίσια αυτά», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Ακάρ απείλησε πως «όπως δεν σιωπήσαμε πριν 45 χρόνια και απαντήσαμε και κάναμε αυτό που πρέπει στα βάσανα που πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας και σήμερα με τα ίδια συναισθήματα και σκέψεις είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα των αδελφών μας».