16 Νοέμβριος 2019, 13:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2019, 14:07

Συνελήφθη 15χρονος διακινητής μεταναστών σε Έβρο και Καβάλα

  • Συνελήφθη 15χρονος διακινητής μεταναστών σε Έβρο και Καβάλα
    (Φωτ. αρχείου: Γενικό Επιτελείο Στρατού)

Πέντε διακινητές που εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης εισόδου μεταναστών στη χώρα συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες από αστυνομικούς στους νομούς Έβρου και Καβάλας.

Ένας από τους διακινητές είναι 15 ετών!

Ο 15χρονος που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης αυτοκίνητο και μετέφερε παράνομα δύο μετανάστες, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Το όχημα με οδηγό τον 15χρονο και συνοδηγό έναν 21χρονο κατευθύνθηκε προς τον οικισμό Ακροβούνι Καβάλας, όπου προσέκρουσε σε τοίχο με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ανήλικο οδηγό, ενώ ο 21χρονος συνοδηγός παρά το γεγονός ότι αρχικά κατάφερε να διαφύγει, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Από τις αρχές κατασχέθηκαν τόσο το ΙΧ όσο και μια πλαστική βάρκα.

Απετράπη η είσοδος 150 μεταναστών στην Ελλάδα
Σε άλλη συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων Έβρου άλλοι τρεις διακινητές, δυο 18χρονοι και ένας 32χρονος. Ο ένας 18χρονος μετέφερε παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις μετανάστες, ενώ οι άλλοι δύο δράστες τον καθοδηγούσαν ως προς το σημείο περαίωσης στο ελληνικό έδαφος, με σκοπό στη συνέχεια να τους παραλάβουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, με τη σύλληψη των τριών δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους περίπου 150 μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.