16 Νοέμβριος 2019, 12:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2019, 13:09

Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου για την 46η Επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

  • Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου για την 46η Επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου
    Στεφάνια και λουλούδια που έχει αφήσει ο κόσμος στο μνημείο του Πολυτεχνείου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Διαρκής πηγή έμπνευσης ως προς την αξία της ελευθερίας αποτελεί η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο μήνυμά του με αφορμή την ημέρα, τόνισε ότι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και τη δημοκρατία κάθε στιγμή.

«Η Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτής της κορυφαίας στιγμής της Αντίστασης κατά της εθνικώς εγκληματικής εφτάχρονης δικτατορίας 1967-1974, είναι Επέτειος Μνήμης των Αγωνιστών και των θυμάτων που έπεσαν στον βωμό της Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια αυτής της σκοτεινής περιόδου. Είναι όμως, ταυτοχρόνως, και διαρκής πηγή έμπνευσης ως προς την αξία της Ελευθερίας, η οποία για εμάς, τους Έλληνες, είναι, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία μας, αρχή βιωματική, με την έννοια ότι οι Έλληνες είμαστε Λαός και Έθνος της Ελευθερίας. Κατά συνέπεια, η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε ν’ αγωνιζόμαστε υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στο διηνεκές, εκπέμποντας, urbi et orbi, το μεγάλο “Όχι” σε κάθε μορφής τυραννία και το μεγάλο “Ναι” στον Άνθρωπο και τα Θεμελιώδη Δικαιώματά του» αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.