15 Νοέμβριος 2019, 20:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2019, 19:59

Οι «10 εντολές» του διαδικτύου από τους παίκτες της ΑΕΚ (βίντεο)

  • Οι «10 εντολές» του διαδικτύου από τους παίκτες της ΑΕΚ (βίντεο)
    Από αριστερά: Ανδρέας Δημάτος, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Αγγελική Αρκάδη κατά την παρουσίαση των «10 εντολών» (φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που τρέχει τα τελευταία χρόνια, η ΠΑΕ ΑΕΚ προχώρησε σε ακόμη μια δράση, συνεργαζόμενη με το CSIi Institute, καθώς δέκα ποδοσφαιριστές της ομάδας έφτιαξαν με τα κινητά τους τηλέφωνα ένα βίντεο σχετικά με τις «10 εντολές» που πρέπει να ακολουθούμε πιστά για την ασφαλή πλοήγησή μας στο διαδίκτυο.

Το εν λόγω βίντεο παρουσιάστηκε σε ειδική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/11) στα γραφεία της ΑΕΚ, στην αίθουσα «Γιάννης Ξενάκης». Την παρουσίαση έκαναν η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Αγγελική Αρκάδη, ο διευθυντής επικοινωνίας Ανδρέας Δημάτος και ο ιδρυτής του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αντιστράτηγος ε.α. και πρώην επικεφαλής στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Το διαδίκτυο δεν τελειώνει, δυστυχώς έχει πολλά που πρέπει να προσέξει κανείς. Έχει πολλά θετικά να δώσει, έχει ελάχιστα αρνητικά, αλλά τα ελάχιστα αρνητικά είναι αυτά που θα πρέπει να μας απασχολούν. Ένας λόγος για τον οποίο είμαστε ένα κλικ πιο μπροστά από τους άλλους είναι ότι είμαστε καθημερινά στα προβλήματα των παιδιών μας, στα προβλήματα των γονέων και δεν κάνουμε καταγραφή, αλλά διαχείριση», τόνισε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόσθεσε ακόμη ότι μέσα από την «πολύ ωραία» συνεργασία με την ΑΕΚ φτιάχτηκαν δέκα κανόνες του διαδικτύου, «ένα πολύ ωραίο βίντεο και μέσα από αυτό θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας τη σημασία που δίνουμε στο κομμάτι που λέγεται ασφάλεια στο διαδίκτυο».

Ακολούθησε η προβολή του βίντεο, το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι στην αγγλική του εκδοχή θα προβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο διεθνές συνέδριο του EFDN, με την ΑΕΚ να έχει κληθεί να συμμετάσχει προκειμένου η Αγγελική Αρκάδη να αναλύσει τις συγκεκριμένες δράσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ που έχουν προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον.