15 Νοέμβριος 2019, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2019, 18:51

Παυλόπουλος: Θα υπερασπιζόμαστε στο ακέραιο τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία

  • Παυλόπουλος: Θα υπερασπιζόμαστε στο ακέραιο τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία
    Ο Προκόπης Παυλόπουλος με αντιπροσωπεία της ΔΕΕΕΜ/Ομόνοια και του ΚΕΑΔ, στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

«Σας καλωσορίζω στην Προεδρία της Δημοκρατίας και επαναλαμβάνω τη διαβεβαίωση και δέσμευση, ότι η Ελλάδα θα διαδραματίζει, πάντοτε και στο ακέραιο, τον ρόλο υπεράσπισης και εγγύησης όλων, ανεξαιρέτως, των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και όχι μόνο» διαβεβαίωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος τα μέλη αντιπροσωπείας της Οργάνωσης Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια» (ΔΕΕΕΜ/Ομόνοια) στην Αλβανία και του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), κατά τη συνάντησή τους σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ατομικά δικαιώματα, μ' έμφαση στα θεμελιώδη δικαιώματα του αυτοπροσδιορισμού και της ιδιοκτησίας και πρόσθεσε: «Από τον εκ μέρους της Αλβανίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου των δικαιωμάτων αυτών εξαρτάται τόσο το επίπεδο των διμερών μας σχέσεων όσο και η στάση της Ελλάδας ως προς την εξέλιξη των κάθε είδους διαδικασιών, που αφορούν τις σχέσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευάγγελος Ντούλες δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας, κύριε Πρόεδρε, να μας δεχθείτε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Πάντα έχουμε νοιώσει από κοντά την στήριξη σε κάθε δυσκολία και κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως προς τον σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου διακυβεύονται σημαντικά και ουσιαστικά θέματα, όπως το ιδιοκτησιακό, η επικείμενη απογραφή πληθυσμού και ο σεβασμός σε αυτήν του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού. Είναι θέματα, τα οποία απαιτούν την δική μας αφοσίωση και την στήριξη όλων, ούτως ώστε και στην Αλβανία να γίνουν σεβαστά αυτά που σε κάθε ευνομούμενη Δημοκρατία αποτελούν καθημερινότητα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».