17 Νοέμβριος 2019, 12:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2019, 12:52

Ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος παρουσιάζει το νέο του ποντιακό τραγούδι σε συνεργασία με τον Στάθη Παυλίδη (βίντεο)

  • (Βίντεο: G.K productions)

Είναι ένας από τους πλέον υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες, που υπηρετεί από μικρό παιδί την ποντιακή παραδοσιακή μουσική. Διδάσκει σε παιδιά λύρα και συμμετέχει σε δισκογραφικές δουλειές επώνυμων Πόντιων καλλιτεχνών. Ο λόγος για τον πολυτάλαντο Δημήτρη Ξενιτόπουλο, ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Κάποτε έσανε πολλοί» σε στίχους του Ιωάννη Μάγγου.

Στα 31 του χρόνια έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συνεργασίες, και το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό.

«Η αγάπη μου για την ποντιακή μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς, καθώς και οι δύο γονείς μου ως Πόντιοι μου μετέδωσαν την παράδοση, τη γλώσσα αλλά και τη μουσική του Πόντου. Άρχισα μαθήματα λύρας όταν ήμουν 12 χρόνων με δάσκαλο τον Μιχάλη Καλιοντζίδη» δήλωσε στο pontos-news.gr ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Πανεπιστημίου Ηπείρου και σήμερα μυεί μικρά παιδιά στον κόσμο της ποντιακής λύρας.

Για τα μελλοντικά του σχέδια αναφέρει στο pontos-news.gr: «Αυτή την εποχή ηχογραφούμε τον νέο δίσκο του Κώστα Καλούση στον οποίο έχω αναλάβει και την μουσική επιμέλεια. Αρκετά κομμάτια στα οποία έχω γράψει τη μουσική κυκλοφορούν μεμονωμένα διαδικτυακά, όπως και το συγκεκριμένο που με χαρά σας παρουσιάζω σήμερα μαζί με τον Στάθη Παυλίδη, με τίτλο "Κάποτε έσανε πολλοί" σε στίχους Ιωάννη Μάγγου».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος ήθελε να στείλει μια συμβολή στους νέους που ακολουθούν το δρόμο της μουσικής: «Πρέπει να μελετούν ακατάπαυστα και να προσπαθούν κάθε μέρα να γίνονται καλύτεροι, άλλα πάνω απ' όλα να κοιτούν τη μόρφωσή τους ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια στη ζωή».

Ελένη Κάλλη