14 Νοέμβριος 2019, 21:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2019, 21:34

Το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα και πώς δημιουργήθηκε (βίντεο)

  • Το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα και πώς δημιουργήθηκε (βίντεο)
    O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος μπροστά από το εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων που παρουσιάστηκε σήμερα στη διάσκεψη «Thessaloniki Summit 2019» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού /Δημήτρης Παπαμήτσος)

Με ένα μεγάλο «Μ», ένα γράμμα που υπάρχει σχεδόν σε όλες τις γλώσσες, θα κυκλοφορούν πλέον τα μακεδονικά προϊόντα. Το νέο εμπορικό σήμα παρουσιάστηκε σήμερα στη διάσκεψη Thessaloniki Summit , ενώπιον του πρωθυπουργού, υπουργών της κυβέρνησης, επιχειρηματιών και πολιτών, από τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων Γεώργιο Κωνσταντόπουλο. Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε.

Το κεφαλαίο «Μ» συνοδεύεται από το κεντρικό σύνθημα «Makedonia the GReat», και τα χρώματά του είναι άσπρο και μπλε.

Ωστόσο θα υπάρχουν και παραλλαγές του ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος: «Great Land», «Great Food», «Great Wine». Πρόκειται για ένα εμπορικό σήμα που δεν  θα είναι δυνατόν να αντιγραφεί από τις επιχειρήσεις στα Σκόπια καθώς υπάρχουν αυστηρές νομικές διαδικασίες κατοχύρωσης του διεθνώς.


Το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα(φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρηγόρης Σιαμίδης)

Ποια προϊόντα αφορά
Το σήμα αφορά τα μακεδονικά προϊόντα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Μακεδονίας και όχι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία. Το «Μ» θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και θα στηριχθεί από όλους τους φορείς και τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα επιμελητήρια. Θα το βλέπουμε σε συσκευασίες, προωθητικό υλικό ή οτιδήποτε άλλο κάθε εμπορικού σήματος προϊόντος ή κάθε λογότυπου ελληνικής εταιρείας, που έχει λόγους να τονίσει την ελληνική καταγωγή της μακεδονικής της ταυτότητας.

Αναφερόμενος στο νέο εμπορικό σήμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, σήμερα, το καινούργιο συλλογικό σήμα το οποίο θα συνοδεύει από εδώ και στο εξής τα Μακεδονικά προϊόντα και τις Μακεδονικές υπηρεσίες σε όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου. Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη».

Πρόκειται για ένα «καλαίσθητο σήμα» πρόσθεσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας.

«Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους φορείς οι οποίοι εργάστηκαν γι’ αυτό το σήμα. Εύχομαι να είναι τυχερό και καλοτάξιδο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.