14 Νοέμβριος 2019, 14:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2019, 13:49

Άγγιξαν καρδιές τα ποντιακά τραγούδια της παράστασης «Ομμάτια δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα» (βίντεο)

  • Άγγιξαν καρδιές τα ποντιακά τραγούδια της παράστασης «Ομμάτια δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα» (βίντεο)
    (Φωτ.: olathessaloniki.com)
  • Άγγιξαν καρδιές τα ποντιακά τραγούδια της παράστασης «Ομμάτια δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα» (βίντεο)
    (Φωτ.: olathessaloniki.com)

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της παράστασης Ομμάτια δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα, χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, η ποντιακή λύρα του Θεόφιλου Πουταχίδη είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Το έργο ανεβάζεται σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο της Τάνιας Χαροκόπου. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Ράδιο Σίτυ» (Παρασκευοπούλου 9 και Βασ. Όλγας, Θεσσαλονίκη).

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και παρακολούθησε τον Θεόφιλο Πουταχίδη και τη Δέσποινα Φιλίππου να ερμηνεύουν για πρώτη φορά το τραγούδι της παράστασης.

«Πρόκειται για την πρώτη επαγγελματική θεατρική παράσταση που έχει ως θέμα τον Πόντο και τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με τη ματιά του Αβδελιώδη και την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων», δήλωσε η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου, που συμμετέχει και στην παράσταση.


(Βίντεο: Gossiptvgr Exclusive)

Ο Θεόφιλος Πουταχίδης, που έγραψε την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, εξέφρασε τη χαρά του που αποτελεί κομμάτι αυτής της προσπάθειας, ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το τραγούδι της παράστασης θα το εντάξει και στη δική του δισκογραφική δουλειά.

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά)
Βερόνικα Αργέντζη, Τάκης Βαμβακίδης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Γεωργία Ζώη, Φιντέ Κιοκσάλ, Ορφέας Παπαδόπουλος, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Δημήτρης Πετρόπουλος και Νίκος Πολοζιάνης. Φιλική συμμετοχή: Χριστίνα Σαχινίδου (πρόεδρος ΠΟΠΣ).

  • Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.
  • Τιμές εισιτηρίων: 28, 25, 20 και 18€. Φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας: 12€.
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.