14 Νοέμβριος 2019, 20:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2019, 20:12

Στην Αίγυπτο το 2ο Επιστημονικό, Πολιτιστικό, Αναπτυξιακό και Γαστρονομικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας

  • Στην Αίγυπτο το 2ο Επιστημονικό, Πολιτιστικό, Αναπτυξιακό και Γαστρονομικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας
    Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (φωτ.: farosomogenias.gr)

Ένα 24ωρο απομένει μέχρι την έναρξη του 2ου Επιστημονικού, Πολιτιστικού, Αναπτυξιακού και Γαστρονομικού Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας, αύριο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.Το Φόρουμ θα διαρκέσει μια εβδομάδα και είναι πρωτοβουλία του πολιτιστικού κέντρου «GADALA» που εδρεύει στην Αθήνα σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Α΄».

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «η όλη διοργάνωση στηρίζεται στην ανιδιοτελή συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή φορέων και πάνω από 250 μεμονωμένων ατόμων σε Ελλάδα και Αίγυπτο, παρουσιάζοντας βασικά στοιχεία της Ιστορίας, του Πολιτισμού, της Γαστρονομίας αλλά και των Παραδόσεων των δύο χωρών, στηρίζοντας το διάλογο των λαών και στοχεύοντας πάντα στη μεταξύ τους συνεργασία».

Το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τουρισμού και Μακεδονίας - Θράκης, καθώς επίσης και άλλους φορείς, όπως οι Περιφέρειες Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Θάσου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των υποστηρικτών της διοργάνωσης είναι και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη».

Το 1ο Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το 2018, με δεδομένη την ιστορική σύνδεση της πόλης με την Αίγυπτο. Το φετινό γίνεται στην Αίγυπτο και το 2020 αναμένεται να διεξαχθεί στη Βόρεια Ελλάδα.