13 Νοέμβριος 2019, 21:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2019, 21:33

Προς ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα η κακοκαίρια «Βικτώρια» (χάρτης)

  • Προς ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα η κακοκαίρια «Βικτώρια» (χάρτης)
    Καταστράφηκε λόγω κακοκαιρίας η αυτοσχέδια διάβασης του Κερίτη, στα Χανιά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χανιώτικα νέα / STR)

Η κακοκαιρία «Βικτώρια», τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (13/11), επηρεάζει με έντονα φαινόμενα τις Κυκλάδες και την Κρήτη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τις αμέσως επόμενες ώρες θα επηρεαστούν τα νησιωτικά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν, ενώ εξασθένηση των φαινομένων και σταδιακή βελτίωση του καιρού στις συγκεκριμένες περιοχές περιμένουμε από το μεσημέρι της Πέμπτης (14/11).

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί επισημαίνεται η ζώνη των ισχυρότερων φαινομένων στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά και στα Χανιά. Στην πόλη της Κρήτης, τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν κατολισθήσεις, ζημιές στο οδικό δίκτυο και εγκλωβισμούς οχημάτων, ενώ καταστράφηκε η πρόχειρη διάβαση που είχε τοποθετηθεί μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, «σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία πρόγνωσης των καιρικών φαινομένων και την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, τα σχολεία αύριο 14-11-2019 θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλο τον νομό Χανίων».