13 Νοέμβριος 2019, 12:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2019, 11:37

Τουρκία: Συνελήφθη εκ νέου ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλτάν

  • Τουρκία: Συνελήφθη εκ νέου ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλτάν
    (Φωτ.: EPA / Jan Woitas)

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε αργά χθες τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Μεχμέτ Αλτάν, μία βδομάδα αφότου αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή όπου κρατούνταν για τη φερόμενη συμμετοχή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο 69χρονος Αλτάν βρισκόταν στη φυλακή από το 2016, δύο μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου για το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η υπόθεση του δημοσιογράφου είχε προκαλέσει παγκόσμιες επικρίσεις από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από τους Δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας.

Ο Αλτάν χαμογέλασε και χαιρέτισε την ώρα που οι αστυνομικοί τον έπαιρναν από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με βίντεο και φωτογραφίες που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης αφού υποβλήθηκε σε τσεκ-απ σε νοσοκομείο, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο Αχμέτ Αλτάν, ο αδελφός του Μεχμέτ και άλλοι δημοσιογράφοι είχαν αρχικά καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι ανήκαν στο δίκτυο Γκιουλέν. Εχθές εκδόθηκε και πάλι ένταλμα σύλληψης σε βάρος του έπειτα από την έφεση που άσκησε ο γενικός εισαγγελέας εναντίον της απόφασης αποφυλάκισής του, επισήμανε το Anadolu.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.