12 Νοέμβριος 2019, 22:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2019, 22:59

Στην Προανακριτική ο Φρουζής της Novartis – Τι κατέθεσε

  • Στην Προανακριτική ο Φρουζής της Novartis – Τι κατέθεσε
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή, και απουσία του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ξεκίνησε τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που θα εξετάσει τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε ό,τι αφορά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας.

Σήμερα ο Κωνσταντίνος Φρουζής δεν δέχθηκε ερωτήσεις, παρά μόνο έκανε μια εισήγηση 40 περίπου λεπτών. Η εξέτασή του θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη.

Στην εισήγησή του, λοιπόν, ευχαρίστησε την Επιτροπή επειδή, αν και του έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί να καταθέσει. Όπως φέρεται να είπε, μετά την άσκηση της δίωξης είχε μια άτυπη συνάντηση με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, παρουσία δύο επίκουρων εισαγγελέων. Σε αυτό το ραντεβού του έγινε πρόταση να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να καταθέσει για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis στόχο έχει να φωτίσει τις πράξεις της Εισαγγελίας Διαφθοράς, και κυρίως το αν υπήρξαν πιέσεις, όπως έχει καταθέσει ο Νικόλαος Μανιαδάκης. Έτσι, την Πέμπτη ο Κωνσταντίνος Φρουζής αναμένεται να δεχθεί ερωτήσεις  για το αν υπήρξαν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με την Ελένη Τουλουπάκη, εάν είχε συναντήσει πολιτικά πρόσωπα και τι ενδεχομένως να συζήτησαν.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου χωρίς να έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει ο κ. Φρουζής γι’ αυτό το θέμα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της Επιτροπής, τονίζοντας ότι «δεν δικαιολογείται αυτός ο χειρισμός από εισαγγελικό λειτουργό».

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.