12 Νοέμβριος 2019, 22:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2019, 22:02

Πειρατεία σε ελληνικό τάνκερ: Το ΥΠΕΞ για την τύχη του 20χρονου ναυτικού

  • Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την υπογραφή δήλωσης της Αλ Ούλα 2
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Νέα ενημέρωση για την τύχη του 20χρονου δόκιμου μηχανικού από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, το οποίο δηλώνει ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής των τεσσάρων ναυτικών από πειρατές.

Σύμφωνα με την Αθήνα, έχουν ενημερωθεί οι Αρχές του Τόνγκο αλλά και οι πρεσβείες της Ελλάδας στην Τιφλίδα και στη Μανίλα, καθώς οι άλλοι απαχθέντες είναι υπήκοοι της Γεωργίας και των Φιλιππίνων.

«Το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του απαχθέντος Έλληνα ναυτικού το συντομότερο δυνατόν», σημειώνεται στην ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία καθώς και με την οικογένεια του 20χρονου.

Η απαγωγή των τεσσάρων ναυτικών που είναι μέλη του πληρώματος του Elka Aristotle της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας European Navigation έγινε στις 4 Νοεμβρίου τα ξημερώματα, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών. Το τάνκερ βρισκόταν περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε στο Τόγκο της Αφρικής.