12 Νοέμβριος 2019, 20:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2019, 20:18

Το Μεξικό έδωσε άσυλο στον Έβο Μοράλες

  • Το Μεξικό έδωσε άσυλο στον Έβο Μοράλες
    Στιγμιότυπο από την άφιξη του Έβο Μοράλες στο Μεξικό (φωτ.: EPA / Mario Guzmã¡n)

«Η μάχη συνεχίζεται» δήλωσε από το Μεξικό ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο. Το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Πόλη του Μεξικού προσγειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με τον Μεξικανό υπουργό Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ το πού θα εγκατασταθεί ο Έβο Μοράλες δεν θα αποκαλυφθεί, για λόγους ασφαλείας.

Διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα σταματήσει να ασχολείται με την πολιτική, ο Βολιβιανός πολιτικός επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί πραξικοπήματος («δεν θα αλλάξω εξαιτίας αυτού του πραξικοπήματος» είπε χαρακτηριστικά), κατήγγειλε ότι λεηλατήθηκε το σπίτι του και το σπίτι της αδερφής του και ευχαρίστησε το Μεξικό που του έσωσε τη ζωή.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές του κόμματος MAS του Έβο Μοράλες δηλώνουν ότι θα μποϊκοτάρουν τη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία εκλογής υπηρεσιακού προέδρου στη Βολιβία. «Χωρίς εμάς δεν θα υπάρξει απαρτία, και αυτή είναι η θέση όλου του κόμματος», τόνισε στο Reuters ο επικεφαλής του MAS στο Κογκρέσο Σέρχιο Τσόκε.