12 Νοέμβριος 2019, 20:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2019, 20:44

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» χτυπά με πρωτοφανή ένταση το Ιόνιο (βίντεο)

  • Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Χιόνια σήμερα στα ορεινά 5
    Κέρκυρα (φωτ.: imerazante.gr)
  • Η κακοκαιρία «Βικτώρια» χτυπά με πρωτοφανή ένταση το Ιόνιο (βίντεο)
    Ζάκυνθος (φωτ.: imerazante.gr)

Μεγάλα προβλήματα σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Οθωνούς προκάλεσε η κακοκαιρία «Βικτώρια», η οποία κάνει ένα… σαρωτικό πέρασμα από το Ιόνιο – σύμφωνα με τους κατοίκους των Οθωνών αυτή είναι η μεγαλύτερη θεομηνία στα διαπόντια νησιά νομού Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός της ΕΜΥ στο ναυτικό φυλάκιο πάνω από τον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών (βορειοδυτικά άκρα Κέρκυρας) κατέγραψε ριπή ανέμου στα 134 km/hr που ισούται με επίπεδα κυκλώνα (12 μποφόρ).

Μάλιστα, στη βόρεια-βορειοδυτική Κέρκυρα στις 19:00 ο ημερήσιος δείκτης υετού έφτασε τα 100 mm. Η πλήρης καταγραφή των ζημιών θα γίνει μετά το τέλος της κακοκαιρίας, αλλά προς το παρόν υπάρχουν αναφορές για ξεριζωμένα δέντρα, σκεπές που παρασύρθηκαν, ακόμα και για αυτοκίνητα που μετακινήθηκαν. Σημαντικές αναμένεται να είναι και οι ζημιές στις καλλιέργειες.

Παρόμοια η εικόνα και στους Οθωνούς, ενώ πλημμυρισμένοι δρόμοι και πτώσεις δέντρων υπάρχουν και στη Ζάκυνθο.

Τις επόμενες ώρες η «Βικτώρια» αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις, με την Αττική να αναμένεται να πληγεί τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, προειδοποιεί για το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Ηλεία και στη Μεσσηνία, συνιστώντας προσοχή.