12 Νοέμβριος 2019, 19:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2019, 19:56

Χωρίς Πολάκη-Τζανακόπουλο η Προανακριτική για τη Novartis

  • Χωρίς Πολάκη-Τζανακόπουλο η Προανακριτική για τη Novartis
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Χωρίς την παρουσία του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου ξεκινά τις εργασίες της η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis. Στην Επιτροπή αρχικά προσήλθε μόνο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, ο οποίος επανέλαβε όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να υποστηρίξουν το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν οι: Κώστας Κυρανάκης, Θάνος Πλεύρης και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές και ότι δεν θέλει να δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να συνεχίσει παρελκυστικές τακτικές. Επίσης, έχει αποφασίσει ότι δεν πρέπει να δοθεί κανένα πρόσχημα για να καθυστερήσει και άλλο η κατάθεση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Η διαδικασία άρχισε μετά τη συζήτηση επί του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ να αναιρεθεί η απόφαση εξαίρεσης των δύο βουλευτών και επί του αιτήματος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Και τα δύο απορρίφθηκαν.