12 Νοέμβριος 2019, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2019, 18:02

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Αρνούνται τις κατηγορίες οι δύο συλληφθέντες

  • Επαναστατική Αυτοάμυνα: Αρνούνται τις κατηγορίες οι δύο συλληφθέντες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην Επαναστατική Αυτοάμυνα, αλλά και για ληστεία κατά περίσταση, εκρήξεις και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών.

Και οι δύο αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στα χτυπήματα για τα οποία έχει αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση (επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στην πρεσβεία του Μαρόκου και επίθεση με χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Γαλλίας).

Επιπλέον, ο 41χρονος κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε και τη συμμετοχή του στη ληστεία στον Χολαργό. Σε ό,τι αφορά το πώς βρέθηκε μπλεγμένος με την Επαναστατική Αυτοάμυνα, τόνισε ότι οφείλεται σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στην Αντιτρομοκρατική και τον κατονόμαζε ως τρομοκράτη.

Από την άλλη, ο συνήγορος του δεύτερου κατηγορουμένου, Κώστας Παπαδάκης, υποστήριξε ότι ο 45χρονος αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα. «Ο εντολέας μου αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός», υπογράμμισε.

Ένταση στην Ευελπίδων
Μετά την απόφαση για την προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων, την ώρα που αποχωρούσαν συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, περίπου 50 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια σε ένδειξη αλληλεγγύης άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ενώ αρκετοί από αυτούς πετούσαν μπουκάλια με νερό και καφέδες προς τους αστυνομικούς.

Από την πλευρά της Αστυνομίας έγινε χρήση χημικών μέσα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.