12 Νοέμβριος 2019, 16:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2019, 16:38

Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Drones πάνω από τα Εξάρχεια

  • Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Drones πάνω από τα Εξάρχεια
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ιδιαιτέρως τεταμένο χαρακτηρίζεται το κλίμα στην Αθήνα λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, με φόντο τόσο την επιχείρηση της αστυνομίας νωρίς το πρωί της Κυριακής στην ΑΣΟΕΕ αλλά και τα επεισόδια που έγιναν χθες με πρωταγωνιστές φοιτητές και αστυνομικές δυνάμεις. Ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης ο μηχανισμός της ΕΛΑΣ έχει τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση.

Ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να διατεθούν τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί, διαφόρων υπηρεσιών, για την πορεία του Πολυτεχνείου.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται αστυνομικοί των ΜΑΤ, της ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας. Τα αστυνομικά μέτρα θα υποστηρίξει και η φρέσκια Ομάδα «Δράση» που έκανε χθες έξω από την ΑΣΟΕΕ την πρώτη της εμφάνιση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έλεγχοι θα γίνονται και έξω από τους σταθμούς του μετρό, ενώ ειδικά μέτρα θα ληφθούν για την προστασία πιθανών στόχων, όπως είναι το ΑΤ Εξαρχείων στην Καλλιδρομίου. Άλλωστε την Κυριακή, ημέρα της πορείας με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης, τα Εξάρχεια θα είναι υπό στενή επιτήρηση, με τη βοήθεια ακόμα και των drones και των ελικοπτέρων της ΕΛΑΣ.