12 Νοέμβριος 2019, 13:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2019, 13:03

Παρουσιάστηκε ο ποντιακός δίσκος του Χρήστου Ιωαννίδη «Καρδίας λογόπα»

  • Παρουσιάστηκε ο ποντιακός δίσκος του Χρήστου Ιωαννίδη «Καρδίας λογόπα»
    (Φωτ.: xronos.gr)

Στο πατέρα του, που έφυγε πριν από λίγο καιρό από τη ζωή αφιέρωσε ο Χρήστος Ιωαννίδης τον πρώτο του δίσκο Καρδίας λογόπα, ο οποίος παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο στη Λέσχη Κομοτηναίων. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος».

Μέλη και φίλοι του Συλλόγου έδωσαν το παρών, καθώς και πολλοί λάτρεις της ποντιακής μουσικής.

Το συντονισμό της παρουσίασης είχε η πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής Στέλιος Νικολάου.

«Ο δίσκος είναι αφιερωμένος στον πατέρα μου, ο οποίος έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή. Για την πρώτη μου αυτή δισκογραφική δουλειά εργάστηκαν πολλές ψυχές αποτυπώνοντας τα συναισθήματά μου, σε μια περίοδο που ο πατέρας μου πάλευε με την ασθένειά του τα τελευταία δυόμισι χρόνια και δυστυχώς δεν τον πρόλαβε τον δίσκο» ανέφερε ο Χρ. Ιωαννίδης στο xronos.gr.

Αναφορικά με τον ποντιακό ελληνισμό, ο καλλιτέχνης τόνισε στο ίδιο μέσο: «Αυτός ο λαός έχει περάσει πάρα πολλά, γι’ αυτό και μέσα από τη δισκογραφική μου δουλειά προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο λιτοί γίνεται».

Στο δίσκο συμμετέχουν επίσης ο Κώστας Κασιμίδης (λύρα, αγγείο, γαβάλ') και ο Γιώργος Φωτιάδης (νταούλι).