16 Νοέμβριος 2019, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2019, 11:11

Οι εκπαιδευτές ποντιακής διαλέκτου βραβεύονται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

  • Οι εκπαιδευτές ποντιακής διαλέκτου βραβεύονται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 19:00 τελετή προκειμένου να βραβευτούν οι επτά εθελοντές εκπαιδευτές που δίδαξαν δωρεάν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς την ποντιακή διάλεκτο σε 185 μαθητές, σε μια πρωτοβουλία του ΠΑΜΑΚ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Η εκδήλωση θα κλείσει ουσιαστικά τον περσινό κύκλο των μαθημάτων, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί η τέταρτη περίοδος διδασκαλίας, η οποία θα ξεκινήσει στο τέλος Νοεμβρίου.

Επίσης θα απονεμηθούν πλακέτες σε τρεις διακεκριμένους Πόντιους.

Πριν από την τελετή βράβευσης θα απονεμηθούν πλακέτες στον ομότιμο καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη για την ανεκτίμητη προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό, στον Μιχάλη Καλιοντζίδη για τη συνεχή συμβολή του στην αναπαραγωγή της μουσικής των Ελλήνων του Πόντου και τη συμμετοχή του στα σεμινάρια και τις εκδηλώσεις για την ποντιακή διάλεκτο, και στην 92χρονη μαθήτρια Μαρία Σωτηριάδου, ως αναγνώριση της θέλησης, της δύναμης και της συνέπειας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική, τραγούδια και χορούς από την μακρόχρονη ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, και προσφορά εδεσμάτων και γλυκών από χορηγούς της εκδήλωσης.

Η τελετή θα αποτελέσει και την έναρξη της τέταρτης περιόδου διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την εβδομάδα μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου το πρώτο τμήμα και από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου το δεύτερο.

  • Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα των 100 ωρών της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά ως το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 εδώ.