11 Νοέμβριος 2019, 23:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2019, 23:29

Καραμανλής: Σε 3-4 μήνες η συμφωνία ΕΥΔΑΠ - Ελληνικού Δημοσίου για την τιμή του ακατέργαστου νερού

  • Κώστας Αχ. Καραμανλής: Fake news τα περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ
    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ξεναγείται στα εγκαίνια της σημαντικής έκθεσης για τα 90 χρόνια από την κατασκευή του φράγματος του Μαραθώνα που θα λειτουργεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Τεράστιο ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2013 και δεν μπορεί να συνεχιστεί κι άλλο αποτελεί το θέμα της τιμής του ακατέργαστου νερού. Ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σε διάστημα 3-4 μηνών, το ελληνικό Δημόσιο και η ΕΥΔΑΠ θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Εγκαινιάζοντας την σημαντική έκθεση για τα 90 χρόνια από την κατασκευή του φράγματος του Μαραθώνα που θα λειτουργεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην οδό Πειραιώς με σπάνιες φωτογραφίες και υλικό από την περίοδο κατασκευής του έργου ο Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι «Η ΕΥΔΑΠ σήμερα αποτελεί μια εισηγμένη εταιρεία, με κύριο μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, ο οποίος και θα παραμείνει κύριος μέτοχος. Η διοίκησή της , όμως,πρόσθεσε, και το management, επιλέγονται – και πρέπει να επιλέγονται – όχι με πολιτικά, αλλά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πάντα με σεβασμό στον δημόσιο χαρακτήρα του νερού».

Ο υπουργός ανακοίνωσε, επιπλέον, σειρά έργων που έχουν να κάνουν με το φράγμα του Μαραθώνα και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Όπως ανέφερε την περίοδο αυτή, βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, διαγωνισμός για την ανάθεση Ειδικής Διαχειριστικής Μελέτης για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα. Σκοπός είναι η διερεύνηση της επάρκειας των υδάτων. Από την μελέτη θα προκύψει ο απαιτούμενος προγραμματισμός και οι προτεραιότητες των μελετών και κατασκευής έργων για την ενίσχυση της ύδρευσης της πρωτεύουσας, αλλά και των υπόλοιπων περιοχών.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.