12 Νοέμβριος 2019, 09:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2019, 09:27

Δυνατό ποντιακό αντάμωμα από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης

  • Δυνατό ποντιακό αντάμωμα από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης
    Από τον ετήσιο χορό του Συλλόγου τον Δεκέμβριο του 2018 (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)

Το χειμερινό ποντιακό αντάμωμά του διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» σε συνεργασία με το Ράδιο Ακρίτες 102,3 fm. Ο ετήσιος χορός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στις 21:00, στο κοσμικό κέντρο «Konstantinos Exclusive» (16ο χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, κόμβος Καβαλαρίου).

Τα χορευτικά τμήματα του σωματείου θα αναδείξουν για μια ακόμη φορά το μεγαλείο του ποντιακού ελληνισμού, και κορυφαίοι Πόντιοι μουσικοί θα διασκεδάσουν τον κόσμο μέχρι το πρωί.

«Η μεγάλη αυτή γιορτή είναι η απόδειξη ότι τα κύτταρα του ποντιακού ελληνισμού, 100 χρόνια μετά τη Γενοκτονία, παραμένουν ζωντανά. Με μοναδικό τρόπο, χρόνια τώρα, οι χοροί και τα τραγούδια μας συμβάλλουν στη διατήρηση και τη διαιώνιση της λαϊκής μας παράδοσης. Οτιδήποτε πολύτιμο μας έχει παραδοθεί από τις προηγούμενες γενεές οφείλουμε να το δώσουμε απλόχερα στους νεότερους. Ο σύλλογος των "Ακριτών", πιστός στις αρχές του για τη διάδοση της τεράστιας πολιτιστική μας κληρονομιάς, δεν θα πάψει να οργανώνει ποικίλες δράσεις με στόχο τη μεταλαμπάδευση των ηθών και εθίμων στις επόμενες γενιές» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του σωματείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα βρίσκονται οι: Στάθης Νικολαΐδης (τραγούδι), Δημήτρης Ξενιτόπουλος (λύρα), Γιώργος Πουλαντζακλής (λύρα και τραγούδι), Κώστας Κυριακίδης (τραγούδι), Κώστας Ταμουτσίδης (λύρα), Ευρυσθένης Ασλιχανίδης (κλαρίνο), Κώστας Ζώης (νταούλι), Φίλιππος Ασλιχανίδης (τύμπανα) και Μάκης Σιδηρόπουλος (πλήκτρα).

Ελένη Κάλλη

  • Τιμή εισόδου: 15€.
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις