11 Νοέμβριος 2019, 15:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2019, 14:45

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ποντιακούς χορούς εγκαινίασαν οι «Ρίζες» την καινούργια τους στέγη

  • Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ποντιακούς χορούς εγκαινίασαν οι «Ρίζες» την καινούργια τους στέγη
    (Φωτ.: Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες»)
  • Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ποντιακούς χορούς εγκαινίασαν οι «Ρίζες» την καινούργια τους στέγη

Με μια ζεστή γιορτή το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες» εγκαινίασε τις νέες του εγκαταστάσεις επί της οδού Κλεισούρας 10 στη Θεσσαλονίκη (απέναντι από την Παναγία Χαλκέων), την περασμένη Τετάρτη.

Γνωστοί καλλιτέχνες του ποντιακού χώρου (και όχι μόνο) παρουσίασαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου φιλοδοξεί να συνεχίσει να προβάλλει την παράδοση και τον πολιτισμό (κυρίως τον ποντιακό), να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και του ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου και της κεντρικής Ασίας, να κάνει γνωστές και να ενισχύσει τις παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των κατοίκων αυτών των περιοχών, αλλά και να αποτελέσει τον θεματοφύλακα της πολιτιστικής και της ιστορικής τους κληρονομιάς, καθώς και σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Για τις δράσεις που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το Κέντρο το επόμενο διάστημα, ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Δημητριάδης, η γενική γραμματέας Αλμπίνα Χανταρτσίδου και ο συντονιστής εκδηλώσεων και δημοσίων σχέσεων Γιάννης Καρυπίδης. Κορωνίδα αυτών θα αποτελέσει η εβδομάδα εκδηλώσεων, στο τέλος Νοεμβρίου, που θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής, την προβολή ντοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία και την παρουσίαση ποιητικών συλλογών.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους βιρτουόζους του βιολιού Γιώργο και Αλέξανδρο Κιουρντζιάδη, τον πιανίστα Ντέμη Τσαρμαντίδη, τις εξαιρετικές φωνές της τραγουδίστριας και δασκάλας μουσικής Μήδειας Χουρσουλίδου, του Νίκου Γιαννακίδη και της Μαριάννας Γεωργιάδου, αλλά και να ακούσουν κομμάτια όπερας από την Βικτόρια Ομπρουτσκόβ. Το ποντιακό πρόγραμμα παρουσίασε ο Στάθης Νικολαΐδης, με τον Χαρίτωνα Αθανασιάδη στη λύρα και τον Κώστα Ζώη στο νταούλι, ενώ ποντιακούς χορούς παρουσίασαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίστη» Καλαμαριάς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Στάθης Αβραμίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Στεφανία Τανιμανίδου, ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξάντερ Σερμπακόβ και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου «Ρίζες» Τζαβελίνα Αλεξανδρίδη.