11 Νοέμβριος 2019, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2019, 10:15

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Πώς εκτιμάται ότι θα χτυπούσαν οι τρομοκράτες

  • Επαναστατική Αυτοάμυνα: Πώς εκτιμάται ότι θα χτυπούσαν οι τρομοκράτες
    Ένας από τους συλληφθέντες που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Απαντήσεις στα στικάκια και στο λάπτοπ του 46χρονου που καταζητείται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα αναζητά η Αντιτρομοκρατική, που έχει ως βασική προτεραιότητα τη σύλληψη του βαριά τραυματισμένου άνδρα. Η αποκωδικοποίηση των όποιων στοιχείων θεωρείται ότι μπορεί να «δείξει» πού θα γινόταν το επόμενο χτύπημα, το οποίο, πιστεύεται ότι θα ήταν μεγάλο, αν κρίνει κανείς από την ποσότητα των εκρηκτικών που κατασχέθηκε στο διαμέρισμα στο Χολαργό, την προσωρινή «γιάφκα» της οργάνωσης.

«Ευτυχώς προλάβαμε», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Λευτέρης Χαρδαλιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ποσότητα των εκρηκτικών υλών δείχνει ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα αναβαθμίστηκε και ίσως να απέκτησε και τον δικό της ειδικό στην κατασκευή βομβών. Ένα ακόμα σενάριο που εξετάζεται είναι να έχει αναπτύξει επαφές με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, που στο παρελθόν έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλά χτυπήματα με βόμβες μεγάλης ισχύος.

Σε κάθε περίπτωση, ο τραυματισμός του 46χρονου κατά τη ληστεία στο ΟΠΑΠ Play ανέτρεψε τα όποια σχέδια της οργάνωσης. Τα όπλα και τα εκρηκτικά μεταφέρθηκαν άρον-άρον στο σπίτι του δεύτερου συλληφθέντα στον Χολαργό από τη γκαρσονιέρα της Κυψέλης, η οποία καθαρίστηκε σχολαστικά με χλωρίνη.


(Πηγή: Αντιτρομοκρατική)

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ένα από τα χτυπήματα θα γινόταν με το καλάσνικοφ-σφραγίδα στο οποίο θα «φορούσαν» τη διόπτρα νυκτός και το λέιζερ που κατασχέθηκαν. Ως εκ τούτου εικάζεται ότι οι τρομοκράτες θα επιχειρούσαν νύχτα και ήθελαν να πετύχουν το στόχο τους με μεγάλη ακρίβεια.


(Πηγή: Αντιτρομοκρατική)

Η δεύτερη ενέργεια που σχεδιαζόταν (με βάση τα ευρήματα) θα ήταν βομβιστική. Πρωταγωνιστικό ρόλο θεωρείται ότι θα είχε ένα ασθενοφόρο-μαϊμού – στο διαμέρισμα στον Χολαργό βρέθηκαν αυτοκόλλητα και φάρος για τη μετατροπή ενός οχήματος σε νοσοκομειακό. Προς το παρόν δεν μπορεί να απαντηθεί εάν το όχημα θα χρησιμοποιούνταν ως μέσο διαφυγής ή αν θα το «φόρτωναν» με εκρηκτικά και θα το άφηναν έξω από το κτήριο-στόχο.