11 Νοέμβριος 2019, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2019, 08:45

Στην Αθήνα ο Σι Τζινπίνγκ: Έκτακτα μέτρα της τροχαίας

  • Στην Αθήνα ο Σι Τζινπίνγκ: Έκτακτα μέτρα της τροχαίας
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για την επίσκεψη του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος έφτασε χθες στο «Ελ. Βενιζέλος» και θα αναχωρήσει αύριο.

Ήδη από χθες εφαρμόζονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το ξενοδοχείο στο οποίο έχει καταλύσει η κινεζική αποστολή, ενώ σήμερα όλη τη μέρα θα ισχύουν απαγορεύσεις διέλευσης, στάσης και στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ο Σι Τζινπίνγκ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα του παραθέσει γεύμα σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης.

Με εντολή της αστυνομίας από τις 9:00 και για άγνωστο πόσο ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.

Επιπλέον, το απόγευμα θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στον Πειραιά, καθώς στις 16:30 Κυριάκος Μητσοτάκης και Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Cosco (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων) στο λιμάνι.