10 Νοέμβριος 2019, 10:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2019, 10:54

Μητσοτάκης: Να τελειώνουμε με τις γιάφκες και τους μπαχαλάκηδες

  • Γεύμα εργασίας Μητσοτάκη-Τραμπ στο Λονδίνο
    (Φωτ. αρχείου: Νέα Δημοκρατία / Flickr)

Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και την πάταξη της εγχώριας τρομοκρατίας εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υποστήριξε ότι εξαρθρώθηκε ένας πολύ επικίνδυνος επιχειρησιακός βραχίονας της νεοτρομοκρατίας, και έκανε λόγο για συστηματική έρευνα και για «δεμένη» δικογραφία για τα στοιχεία της οποία θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Μητσοτάκης: Αργά αλλά σταθερά αποκαθίστανται η ασφάλεια και η τάξη στη χώρα.

Ερωτηθείς για τη σημερινή επέμβαση της ΕΛΑΣ εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε ότι στόχος είναι να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές. «Να τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότοφ», πρόσθεσε.

Εκλογές το 2023
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του έσπευσε να διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, και κατά συνέπεια οι εκλογές θα γίνουν το 2023. Σχετικά με το υπερπλεόνασμα είπε ότι θα δοθεί στο τέλος του έτους, στοχευμένα στους αδύναμους, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι θα μειωθεί και του χρόνου, υπογραμμίζοντας ότι «θα πληρώσουν ακριβότερα όσοι έχουν βίλες στη Μύκονο».

Για το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης δεσμεύτηκε ότι θα καταργηθούν μέχρι το τέλος της τετραετίας, όπως είχε πει προεκλογικά.

Για το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό έστειλε το μήνυμα ότι το «σύστημα σφίγγει» σε ό,τι αφορά το άσυλο και επανέλαβε ότι  θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. «Δεν διαπραγματευόμαστε με τσαμπουκάδες», τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν σταδιακά τις θέσεις τους για το άσυλο.

Τέλος, για το Ασφαλιστικό εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις του ΣτΕ και πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα που προωθείται θα είναι απλό και δίκαιο.