10 Νοέμβριος 2019, 09:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2019, 09:31

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • Στον εισαγγελέα θα απευθυνθεί η πρυτανεία του ΟΠΑ για το περιστατικό με τον αστυνομικό
    Άποψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση από τη Σύγκλητο για επεισόδια «ικανά να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί ψάχνουν και για μολότοφ, με βάση πληροφορίες ότι οι χώροι του πανεπιστημίου χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και την αποθήκευσή τους.

«Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, από τη Σύγκλητο στην επιστολή της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν βρεθεί κοντάρια, κράνη, κουκούλες και πολλά άδεια μπουκάλια. Γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν αποκλειστεί και δρόμοι.