10 Νοέμβριος 2019, 08:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2019, 07:52

Η «χρυσή βίζα» προσελκύει το ενδιαφέρον των Δυτικών Βαλκανίων

  • Η «χρυσή βίζα» προσελκύει το ενδιαφέρον των Δυτικών Βαλκανίων

Η «χρυσή βίζα» και οι δυνατότητες που αυτή παρέχει μπήκαν χθες στο μικροσκόπιο των συμμετεχόντων στο Ελληνοσερβικό Φόρουμ, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης Philoxenia, μετά από πρωτοβουλία του Ελληνοσερβικού Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ελλάδας-Σερβίας και με την υποστήριξη της ΔΕΘ Helexpo και των υπουργείων Τουρισμού και Εξωτερικών.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη «χρυσή βίζα» και ζήτησαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με τον Κώστα Γεωργάκο.

«Ως Βόρεια Ελλάδα δεν έχουμε αξιοποιήσει τη δυναμική που έχει η περιοχή μας, όταν από τις χρυσές βίζες που έχουν δοθεί το 80% αφορά την Αθήνα και τζίρους που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ» είπε προσθέτοντας πως στη Θεσσαλονίκη έχουν δοθεί μόνο 128 χρυσές βίζες και για αυτό χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση. Ο Κώστας Γεωργάκος υπενθύμισε πως μέσω του προγράμματος χρυσή βίζα, δηλαδή με την απόκτηση ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ, ο κάτοχος του ακινήτου και η οικογένειά του αποκτούν άδεια παραμονής στη χώρα μας για πέντε χρόνια και αν συνεχίζει να έχει στην κατοχή του το ακίνητο, η άδεια αυτή ανανεώνεται.

Στόχος του φόρουμ ήταν να παρουσιάσει κάθε πλευρά προορισμούς όχι τόσο γνωστούς και δημοφιλείς για τη δημιουργία συνεργειών.

Η ελληνική πλευρά παρουσίασε την Πρέβεζα, η οποία γοήτευσε τους ξένους επιχειρηματίες, όπως είπε ο Γεωργάκος, ενώ οι Σέρβοι παρουσίασαν την περιοχή της Βοϊβοντίνα, η οποία έχει πρωτεύουσα το Νόβισαντ. Από τη συγκεκριμένη περιοχή ήρθαν 32 επιχειρηματίες, σύμφωνα με τον Κώστα Γεωργάκο. Επίσης, έγινε παρουσίαση της Σέρβικης Δημοκρατίας της Βοσνίας.