9 Νοέμβριος 2019, 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2019, 15:09

Διαψεύδει ο Σαλμάς παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

  • Διαψεύδει ο Σαλμάς παρέμβαση στη Δικαιοσύνη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Την έκπληξη και την αγανάκτησή του για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με την παρέμβασή του σε εκκρεμή υπόθεση που τον αφορά εκφράζει ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος κάνει λόγο για «ακατανόητη παρεξήγηση». Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός παραδέχεται ότι τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΣΤ’ Τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών ΧαράλαμποΣεβαστίδη ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της μήνυσης που κατέθεσε κατά του Νίκου Μανιαδάκη, τον Φεβρουάριο του 2019.

Η μήνυση είναι για συκοφαντική δυσφήμιση και για ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Στη δήλωσή του ο Μάριος Σαλμάς επιχειρεί να εξηγήσει ότι πήρε τηλέφωνο τον δικαστικό με την παράκληση να υπάρξει επίσπευση της διαδικασίας, και διευκρινίζει ότι εκείνος του μίλησε με απαξία και τελικά του έκλεισε το τηλέφωνο. Μάλιστα, για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που εξέδωσε την ανακοίνωση φέρνοντας στη δημοσιότητα το τηλεφώνημα, σημειώνει ότι δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης πριν από τις εκλογές, αλλά το γνωστοποίησε μετά τις κάλπες, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει, να κριθεί από τους πολίτες με την εκκρεμότητα της Novartis.

«Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω επιδείξει συμπεριφορά που να μην καταδεικνύει σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Ουδέποτε δεν διανοήθηκα να κάνω παρέμβαση, ούτε όταν ήμουν ύποπτος για τέλεση απαξιωτικών πράξεων, πόσο μάλλον τώρα ως μηνυτής», δηλώνει ο Μάριος Σαλμάς, και εκφράζει τη λύπη του επειδή ο Χαράλαμπος Σεβαστίδης παρερμήνευσε την άσκηση ενός απόλυτα νόμιμου δικαιώματός του ως παρέμβαση, με αποτέλεσμα να τον στοχοποιήσει στην κοινή γνώμη δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για το ήθος και την ακεραιότητά του.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται δημοσίως από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από πολιτικό πρόσωπο· μάλιστα, το πράσινο φως δόθηκε και από τα 15 μέλη του ΔΣ.