9 Νοέμβριος 2019, 12:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2019, 13:00

Καταγγελία-βόμβα για παρέμβαση Σαλμά σε δικαστή

  • Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Σαλμά: Ζήτησε κόσμια να πληροφορηθεί την πορεία εκκρεμούς υπόθεσης 3
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Τηλεφώνημα σε δικαστή προκειμένου να επισπευσθεί δικαστική υπόθεση που τον αφορά φέρεται να έκανε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς. Το περιστατικό καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το τηλεφώνημα έγινε χθες στον πρόεδρο του ΣΤ’ Τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών Χαράλαμπο Σεβαστίδη.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, ανάλογη παρέμβαση έγινε και σε εισαγγελέα.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει ότι το τηλεφώνημα του βουλευτή στον Χαράλαμπο Σεβαστίδη ήταν στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος. Όταν δε ο δικαστικός λειτουργός ενημέρωσε τον Μάριο Σαλμά ότι δεν επιτρέπεται να συζητήσει οτιδήποτε αφορά εκκρεμείς υποθέσεις, ο βουλευτής φέρεται να απάντησε σε έντονο ύφος.

Για το συμβάν έχουν ήδη ενημερωθεί ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. «Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται δημοσίως η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από πολιτικό πρόσωπο· μάλιστα, το πράσινο φως δόθηκε και από τα 15 μέλη του ΔΣ της Ένωσης. Όπως επισημαίνεται, στόχος της δημοσιοποίησης του τηλεφωνήματος του Μάριου Σαλμά είναι και να σταματήσουν οι δικαστές να φοβούνται να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα.