8 Νοέμβριος 2019, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2019, 23:37

Εύξεινος Λέσχη Καρδίτσας: Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Νούσιο

  • Εύξεινος Λέσχη Καρδίτσας: Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Νούσιο
    Εικόνα από τη συνάντηση της Ευξείνου Λέσχης Καρδίτσας με τον Κ. Νούσιο (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ν. Καρδίτσας / Facebook)

Τη στήριξη του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και της ΠΕ Καρδίτσας για το συντονισμό και τη συνέχιση δράσεων που στοχεύουν στη διατήρηση των ηθών, των εθίμων και του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου ζήτησε η αντιπροσωπεία της Ευξείνου Λέσχης Καρδίτσας, που επισκέφτηκε τον Κωνσταντίνο Νούσιο.

Επίσης, επί τάπητος τέθηκε και η προοπτική διοργάνωσης ημερίδας για να τιμηθεί η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Οι Πόντιοι είναι γνήσια τέκνα και απόγονοι των Ελλήνων εκείνων οι οποίοι βίωσαν τα φριχτά, αποτροπιαστικά γεγονότα της Γενοκτονίας του κινήματος των Νεότουρκων, στην περιοχή του Πόντου, στα βόρεια της σημερινής Τουρκίας. Το χρέος μας απέναντί τους είναι μεγάλο και η στήριξη σε δράσεις με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης απαραίτητη, κάτι που είναι πολύ βασικό, καθώς όλοι οι λαοί της γης και ιδίως ο ελληνικός λαός για να πάνε μπροστά πρέπει να γνωρίζουν το ιστορικό τους παρελθόν», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία του τοπικού συλλόγου Ποντίων, την οποία απάρτιζαν η Γιώτα Χατζηδημητριάδου, η Μαργαρίτα Καρυπίδου, η Νατάσα Χαντζάκου και ο Ιωάννης Παπαγεωργίου.