8 Νοέμβριος 2019, 22:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2019, 22:45

Κέρκυρα: Ιερέας κατηγορείται για ασέλγεια σε ανηλίκες

  • Νεκρός 28χρονος αλλοδαπός μετά από συμπλοκή με οπαδούς στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας)

Δεύτερη μήνυση για ασέλγεια ανηλίκου κατατέθηκε κατά του 60χρονου ιερέα από τη νότια Κέρκυρα στις δικαστικές Αρχές του νησιού. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη νέα μήνυση που κατατέθηκε, ο ιερέας φέρεται να ασελγούσε πριν από τέσσερα χρόνια και σε μία 10χρονη, που σήμερα είναι 14 ετών.

Ο 60χρονος ιερέας, με απόφαση του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, έχει τεθεί από τις αρχές του Οκτώβρη σε αργία, μετά την πρώτη μήνυση που είχε κατατεθεί εις βάρος του από γονείς μίας 16χρονης σήμερα ανήλικης. Σύμφωνα με την πρώτη μηνυτήρια αναφορά, ο ιερέας φέρεται να ασελγούσε προ 6ετίας εις βάρος της, όταν το κορίτσι ήταν 10 ετών. Το συμβάν φέρεται να λάμβανε χώρα στην ενορία που λειτουργούσε τότε ο ιερέας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση φέρεται να λάμβανε χώρα σε διπλανό χωριό.

Μέχρι αυτή την ώρα και σε διάστημα μικρότερο του μηνός οι εισαγγελικές Αρχές Κέρκυρας φέρεται να έχουν ολοκληρώσει την προανακριτική εξέταση για την πρώτη υπόθεση ασέλγειας ανηλίκου, ενώ ο ιερέας που κλήθηκε σήμερα να καταθέσει δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες από γονείς και συγγενείς των ανήλικων κοριτσιών, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δηλώνοντας αδιαθεσία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δικογραφία, που έχει σχηματιστεί εναντίον του ιερέα, να βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Κέρκυρας.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, εκτός από το γεγονός ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον 60χρονο ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία, όρισε παράλληλα εκκλησιαστικό ανακριτή για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Ταπάσκου.