9 Νοέμβριος 2019, 09:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2019, 08:45

37ος Μαραθώνιος: Με τα 10 χλμ ανοίγει σήμερα το αγωνιστικό πρόγραμμα

  • 37ος Μαραθώνιος: Με τα 10 χλμ ανοίγει σήμερα το αγωνιστικό πρόγραμμα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Μοσχανδρέου)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει μία ημέρα νωρίτερα, και έτσι δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερους δρομείς να συμμετάσχουν στο σύνολο των αποστάσεων. Σήμερα το κέντρο της πόλης θα γεμίσει δρομείς όλων των ηλικιών που θα συμμετάσχουν στον αγώνα 10χλμ με εκκίνηση από τη λεωφόρο Αμαλίας και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες του ΣΕΓΑΣ, αφού και οι 12.000 διαθέσιμες θέσεις καλύφθηκαν και έτσι θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα με τον οποίο ανοίγει το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς που θα λάβουν μέρος στην μεγάλη γιορτή είναι αρκετοί αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής.

Στους άνδρες μετέχει ο νικητής της περσινής διοργάνωσης Γιώργος Τάσσης που θα επιδιώξει να επαναλάβει τη νίκη του, ενώ στις γυναίκες ξεχωρίζει η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Γκλόρια Πριβιλέτζιο που θα πάρει μέρος στον αγώνα λίγες εβδομάδες μετά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο της Ντόχα. Εκκίνηση στα 10χλμ θα πάρουν ακόμη η Μοσχούλα Μανούσου, αλλά και η Γλυκερία Σκάρκου.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 17:00 από την Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη. Από σήμερα, επίσης, ξεκινούν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχει σχεδιάσει η Τροχαία το σαββατοκύριακο.