8 Νοέμβριος 2019, 13:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2019, 12:44

Γιατί το ΚΚΕ δεν συντάχθηκε με το «ευχαριστώ» στις ΗΠΑ για την αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων (βίντεο)

Την άρνηση του ΚΚΕ να συμφωνήσει με το «ευχαριστώ» των υπόλοιπων κομμάτων της ελληνικής Βουλής προς την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων επειδή συμπεριέλαβε στο ψήφισμά της για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ονομαστική αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων και επισημαίνει ότι θα στηρίζει τους επιζώντες της ειδεχθούς πράξης, εξήγησε ο εκπρόσωπος του κόμματος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή, Μανώλης Συντυχάκης.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη «δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τέτοια πρωτοβουλία και τέτοιο κείμενο. Το κόμμα μας έχει τοποθετηθεί για τα ζητήματα αυτά, τόσο για τη Γενοκτονία των Ποντίων όσο και τη Γενοκτονία των Αρμενίων».

Δεν είναι δυνατόν, τόνισε μεταξύ άλλων, «να επιβραβεύουμε την αμερικανική βουλή και την αμερικάνικη πολιτική για τέτοιου είδους ψηφίσματα όταν είναι γνωστό ότι είναι ενταγμένα σε γενικότερα γεωστρατηγικά παιχνίδια και πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό πως η αμερικάνικη πολιτική χρησιμοποιεί επεμβάσεις, πολέμους κατά των λαών και κρατών για να προωθηθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ».