8 Νοέμβριος 2019, 13:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2019, 12:32

Πτολεμαΐδα: Δεκάδες ποντιακά εδέσματα θα προσφερθούν στην εκδήλωση «Πόντου γεύσεις»

  • Πτολεμαΐδα: Δεκάδες ποντιακά εδέσματα θα προσφερθούν στην εκδήλωση «Πόντου γεύσεις»
    (Φωτ.: Μαρία Αποστολίδου)

Τη νοστιμιά των ποντιακών εδεσμάτων θα απολαύσουν όσοι προσέλθουν το ερχόμενο Σάββατο στις 21:00 στο ξενοδοχείο «Παντελίδης», στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση «Πόντου γεύσεις» που διοργανώνει ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας. «Πάνω από μια δεκαετία πραγματοποιείται η συγκεκριμένη εκδήλωση, και ευελπιστούμε και φέτος να σημειώσει μεγάλη επιτυχία» δήλωσε στο pontos-news.gr η Σοφία Τουμανίδου, πρόεδρος του σωματείου.

Ποντιακό γλέντι αλλά και γευστικά ποντιακά εδέσματα περιμένουν τον κόσμο.

«Σκοπός της βραδιάς θα είναι για ακόμη μια φορά να αναδείξουμε την ποντιακή κουζίνα και πρωτίστως να την μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές» ανέφερε η πρόεδρος. Οι κυρίες του σωματείου έχουν μπει στις κουζίνες τους και παρασκευάζουν αγαπημένες ποντιακές συνταγές για τις ανάγκες τις εκδήλωσης. «Σαρμάδες, βαρένικα, περέκ, χαβίτσ', μαυρολάχανα με φασόλια αλλά και γλυκιές δημιουργίες όπως τσιριχτά, σαραγλί, χαλβάς και ωτία είναι μερικά από τα φαγητά που θα προσφερθούν αύριο στους καλεσμένους μας» συμπληρώνει η Σ. Τουμανίδου.

Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με τους: Διονύση Παυλίδη (λύρα, κλαρίνο), Παναγιώτη Κωνσταντινίδη (τραγούδι), Κώστα Κυριακίδη (τραγούδι) και Γιώργο Ευσταθιάδη (λύρα).

Ελένη Κάλλη