7 Νοέμβριος 2019, 22:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2019, 10:14

ΠΟΕ: Οι δηλώσεις Παυλόπουλου στην Αρμενία απηχούν το σύνολο των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής

  • Παυλόπουλος: Δικαίωμα και υποχρέωση της Ελλάδας να θωρακίσει τα νησιά της
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) εκφράζει την ικανοποίησή της για τη στάση του Προκόπη Παυλόπουλου να αναφερθεί «για πολλοστή φορά» στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. «Για πολλοστή φορά η Αυτού Εξοχότητα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γενοκτονίας των προγόνων μας. Οι δηλώσεις του, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αρμενία, δεν μπορούν παρά να απηχούν το σύνολο των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής αλλά και το σύνολο του προσφυγικού ελληνισμού», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Επισημαίνει ακόμη ότι οι «διαχρονικές δημόσιες τοποθετήσεις του, και μάλιστα στο πλαίσιο της επισήμου άσκησης των καθηκόντων του, καταδεικνύουν το βαθύτερο ενδιαφέρον για ένα ζήτημα πανανθρώπινο, ιδιαίτερα το έτος της εκατονταετίας από τη Γενοκτονία των προγόνων μας.

»Τούτο καθίσταται ακόμη περισσότερο προφανές με τη θετική του ανταπόκριση στο αίτημά μας να τεθεί υπό την αιγίδα του το διεθνές συνέδριο κατά του εγκλήματος της Γενοκτονίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από την Ομοσπονδία μας».

Η ΠΟΕ σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος διοργανώνουν το «Διεθνές συνέδριο για το έγκλημα της Γενοκτονίας» στην Αθήνα από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2019. Το συνέδριο, που θα τελεί υπό την αιγίδα του ΠτΔ και θα φέρει την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της ΠΟΕ για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Στόχος του είναι η αποτύπωση της πολυδιάστατης σημασίας του εγκλήματος της Γενοκτονίας και η ανάδειξη της ανάγκης πρόληψης και αποτροπής αυτού.

Ολόκληρη την ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την οποία εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης και ο γενικός γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης, μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ.

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ06
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2019
18:00
Στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.