8 Νοέμβριος 2019, 09:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2019, 09:19

Η «Πυρρίχιος Ακαδημία» υποδέχεται φοιτητή από τη Ρουμανία για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής

  • Η «Πυρρίχιος Ακαδημία» ξεκινάει τα μαθήματα ποντιακών χορών
    (Φωτ.: «Πυρρίχιος Ακαδημία»)

Με σκοπό τη διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ταυτότητας του ποντιακού ελληνισμού, της ιστορίας, της γλώσσας και του πολιτισμού του, συμπεριλαμβανομένων εθίμων, παραδόσεων και αξιών, ο Πολιτισμικός Οργανισμός «Πυρρίχιος Ακαδημία» συνεχίζει δυναμικά το έργο του. Με έτος ίδρυσης μόλις το 2017, έχει ήδη πολλές δράσεις στο ενεργητικό του. Η νέα πολιτιστική περίοδος ξεκινά με όρεξη για δουλειά, και ο πρόεδρος του οργανισμού Όμηρος Παχατουρίδης ανακοινώνει στο pontos-news.gr τις επόμενες σπουδαίες δράσεις του.

Σεμινάριο κινησιολογίας αλλά και φιλοξενία φοιτητή «Erasmus+» για εκπόνηση εργασίας στα άμεσα σχέδια.

Σύμφωνα με τον Όμηρο Παχατουρίδη, το επόμενο διάστημα η «Πυρρίχιος Ακαδημία» θα υποδεχθεί τον Bogdan Eugen Anagnastopol, φοιτητή στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Babeș-Bolyai της Ρουμανίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus+». Ο φοιτητής πραγματοποιεί τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Η παρουσία των Ελλήνων στην Τρανσυλβανία τον 18ο και 19ο αιώνα. Οικονομικές, κοινωνικές και πνευματικές πτυχές», και θα διεξαγάγει έρευνα δέκα μηνών στο εκτενές αρχείο του οργανισμού ώστε να γνωρίσει από κοντά τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του προέδρου της «Πυρριχίου Ακαδημίας».


(Φωτ.: «Πυρρίχιος Ακαδημία»)

«Ως "Πυρρίχιος Ακαδημία" αισθανόμαστε δικαιωμένοι στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την εκπλήρωση των καταστατικών στόχων μας μέσω της επικείμενης συμβολής μας ειδικά στην περίπτωση της υποδοχής του κ. Anagnastapol, ο οποίος θα αποτελέσει μέσα από το έργο του έναν ακόμη διαμεσολαβητή προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του εξωτερικού για την ανάδειξη του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου αλλά και του ανθρωπιστικού αιτήματος της παγκόσμιας ελληνικής και ποντιακής κοινότητας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού» ανέφερε στο pontos-news.gr ο Όμηρος Παχατουρίδης.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου (16:30-18:30) στην αίθουσα της «Πυρριχίου Ακαδημίας» (Λ. Δεκελείας 231, Νέα Φιλαδέλφεια, 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί εισαγωγικό σεμινάριο κινησιολογίας με θέμα «Από τη θεωρία στην πράξη – Υποκριτική του σώματος και παράδοση», το οποίο απευθύνεται σε όλους όσοι ασχολούνται με τον παραδοσιακό χορό, και ειδικά τον ποντιακό. Εισηγητής θα είναι ο σκηνοθέτης και χορογράφος Παύλος Κουρτίδης. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου θα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων γι' αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ελένη Κάλλη

  • Για περισσότερες πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής στο σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6932488710 ή στο pyrrhichios.academy@gmail.com.