7 Νοέμβριος 2019, 11:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2019, 11:25

Βαρύ το κλίμα στη ΛΑΡΚΟ και την τοπική κοινωνία από το θάνατο του 55χρονου

  • Βαρύ το κλίμα στη ΛΑΡΚΟ και την τοπική κοινωνία από το θάνατο του 55χρονου
    Άποψη από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, χθες, λίγες ώρες μετά την έκρηξη στο χώρο των ηλεκτροκάμινων της βιομηχανίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ/STR)

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και με τη θλίψη να έχει σκεπάσει τη Φθιώτιδα κηδεύεται σήμερα ο 55χρονος εργαζόμενος που έχασε, χθες, τη ζωή του στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Σε έξι εργαζόμενους, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του εργοστασίου, απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όλοι κατηγορούνται για έκρηξη που προκάλεσε θάνατο, εκ παραλείψεώς τους, καθώς και για έκθεση σε κίνδυνο.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι απεργούν σήμερα για να μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στην κηδεία του συναδέλφους τους ενώ έχουν προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της ζωής τους.  «Αν θέλουν να το κλείσουν να μας το πούνε, να κάνουμε τον πολιτικό αγώνα μας. Αν το θέλουν ανοιχτό ή θα πάρουν μέτρα ασφαλείας ή δεν εργαζόμαστε ξανά», σχολίασε εργαζόμενος σε τοπικό κανάλι.

Ο 55χρονος ήταν το δεύτερο θύμα μέσα σε δύο μήνες, το έκτο από το 2009 και το 78ο από την αρχή λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Πριν λίγο καιρό είχε μάλιστα ξανατραυματιστεί και είχε πάθει εγκαύματα.