7 Νοέμβριος 2019, 09:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2019, 09:55

Τσάι του βουνού αλλιώτικο από τ' άλλα – Ένα κλωνάρι ταξιδεύει την Ελλάδα παντού

  • Τσάι του βουνού αλλιώτικο από τ' άλλα – Ένα κλωνάρι ταξιδεύει την Ελλάδα παντού
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου)

Μια παιδική ανάμνηση, μια οικογενειακή συνήθεια που εξελίχθηκε, και στη σκέψη του Χριστόδουλου Βηλαρά γεννήθηκε μια ιδέα που κάνει το γύρο του κόσμου και μεταφέρει τα προϊόντα του ακόμα και στις πιο δύσκολες αγορές. Το «βελούδινο» κλωναράκι από το τσάι του βουνού, που συνοδεύει τα μυρωδάτα βότανά του, αποτελεί τη δική του ελληνική πατέντα που έχει κατακτήσει τις αγορές του κόσμου. «Ζητούσε ο [ιερέας] πατέρας μου να ανακατέψουμε το τσάι του, που ήταν το καθημερινό του ρόφημα χειμώνα-καλοκαίρι. Δηλαδή να πιάσουμε τα κλωνάρια τσάι που περίσσευαν και να τα αναδεύσουμε, να τα στροβιλίσουμε στο ζεστό νερό», εκμυστηρεύεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης εταιρείας με βότανα Χριστόδουλος Βηλαράς, και εξομολογείται πως αυτή η καθημερινή συνήθεια των παιδικών του χρόνων αποτελεί σήμερα το πιο δυνατό στοιχείο της εταιρείας του, που έχει έδρα τον Βόλο.

Σήμερα το προϊόν του, ένα κλαράκι που αντικαθιστά το σχοινάκι που συγκρατεί το φακελάκι με τα βότανα, έχει γίνει περιζήτητο.

«Η όραση υπήρχε, η όσφρηση υπήρχε, η γεύση υπήρχε, αλλά... φύση δεν υπήρχε. Για εμάς ήταν απαίτηση να αγγίξουμε τη φύση και αυτό έγινε με την προσθήκη του κλωναριού», υπογραμμίζει ο Χρ. Βηλαράς, τονίζοντας ότι όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι βιολογικά. Οι αντιδράσεις του κόσμου, κυρίως στις χώρες του εξωτερικού, εντυπωσιακές. Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει, στην πρώτη έκθεση που συμμετείχαν με το κλωναράκι, υποψήφιος πελάτης του στην Αυστρία του είπε ότι «ανατρίχιασε όταν κατάλαβε ότι ήταν πραγματικό βότανο αυτό που άγγιζε».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου)

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Χριστόδουλου Βηλαρά στην Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.