6 Νοέμβριος 2019, 14:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2019, 21:02

Καμίνια: 14χρονη μαχαίρωσε τη μητέρα της — Επί ώρες έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια

  • Εξαφάνιση 10χρονης από την Τούμπα Θεσσαλονίκης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας)

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η είδηση για την επίθεση 14χρονης με μαχαίρι εναντίον της μητέρας της ενώ εκείνη κοιμόταν. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο σήμερα έγιναν γνωστές λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Αυτό που έχει προκαλέσει συζήτηση είναι η πληροφορία που έδωσε η δίδυμη αδερφή της 14χρονης στις αστυνομικές Αρχές: εκτός του ότι η μικρή αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, πριν από την επίθεση στη μητέρα τους έπαιζε επί πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια!

Η ανήλικη φέρεται να πετάχτηκε από το κρεβάτι της, ξημερώματα Πέμπτης, και με ένα μαχαίρι 23 εκατοστών μαχαίρωσε τη μητέρα της που κοιμόταν σε ράντσο στο σαλόνι.

Αιμόφυρτη η μητέρα άρχισε να φωνάζει για βοήθεια με αποτέλεσμα να ξυπνήσει η δίδυμη αδερφή της 14χρονης η οποία αφού την ακινητοποίησε, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Η 14χρονη έφερε θλαστικά τραύματα στα οποία έγινε συρραφή, και συγκεκριμένα ένα βαθύ θλαστικό τραύμα ραχιαίας επιφάνειας στο αριστερό χέρι και τρία μικρότερα στο γόνατο. Η μητέρα οδηγήθηκε στο χειρουργείο καθώς έφερε τρία τραύματα στον αριστερό βραχίονα και ένα στον ώμο, δύο στον μαστό και τέσσερα στην κοιλιά. Υπεβλήθη σε σπληνεκτομή και νοσηλεύτηκε διασωληνωμένη για μέρες. Μετά από νοσηλεία ορισμένων ημερών στη ΜΕΘ πλέον νοσηλεύεται σε θάλαμο, και η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το ανήλικο κορίτσι εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο στο Νοσοκομείο Παίδων και σύμφωνα με την εκτίμησή του φαινόταν να μην έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του. Ο εισαγγελέας την άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.